Brewing Tips

Kávu pripravujte bežným spôsobom. Všetky kapsuly sú kompatibilné s tradičnými Nespresso® kávovarmi. Pre intenzívnejšiu chuť použite menšiu “short” dávku vody (25 -30 ml).

Mletie kávy v kapsuliach je najbližšie k mletiu espressa, hustota a intenzita kávy bude podľa použitého objemu vody niekde medzi espressom a filtrovanou (pour over) kávou.

Tip 1
Na prípravu kávy používajte filtrovanú vodu.

Tip 2
Prepláchnite  kávovar jednou dávkou vody bez vloženej kapsuly. Pomáha to zohriať prístroj a vyčistiť sparovaciu jednotku, aby ste získali najlepšiu možnú šálku kávy.

Tip 3
Kapsulu pred použitím pretraste. Tým zaistíte rovnomerné rozloženie obsahu kapsuly, čo umožňuje stroju extrahovať celý potenciál kávy.

Tip 4
Keďže kompostovateľné kapsuly môžu vplyvom teploty vody zmeniť svoj tvar, odporúčame vybrať kávovú kapsulu ihneď po dokončení “brewingu”, aby sa zabránilo uviaznutiu kapsuly v komore.

Tip 5
Po poslednej pripravenej káve prepláchnite  kávovar dávkou vody bez vloženej kapsuly. Pomôže to udržať kávovar čistý.

Nádobu na použité kapsuly a odkvapkávaciu misku odporúčame vyprázdniť každý deň.

Udržiavajte kávovar v dobrom stave pravidelným čistením a odstránením vodného kameňa. Tento proces znižuje riziko poruchy stroja a zlepší kvalitu pripravovanej kávy.
Odporúčame použiť čistiacu sadu Caffenu®.