Kávu pripravujte bežným spôsobom. Všetky kapsuly sú kompatibilné s tradičnými Nespresso® kávovarmi. Pre intenzívnejšiu chuť použite menšiu „short“ dávku vody (25 -30 ml).
Mletie kávy v kapsuliach je najbližšie k mletiu espressa, hustota a intenzita kávy bude podľa použitého objemu vody niekde medzi espressom a filtrovanou (pour over) kávou.
Tip 1
Na prípravu kávy používajte filtrovanú vodu.
Tip 2
Prepláchnite kávovar jednou dávkou vody bez vloženej kapsuly. Pomáha to zohriať prístroj a vyčistiť sparovaciu jednotku, aby ste získali najlepšiu možnú šálku kávy.
Tip 3
Kapsulu pred použitím pretraste. Tým zaistíte rovnomerné rozloženie obsahu kapsuly, čo umožňuje stroju extrahovať celý potenciál kávy.
Tip 4
Keďže kompostovateľné kapsuly môžu vplyvom teploty vody zmeniť svoj tvar, odporúčame vybrať kávovú kapsulu ihneď po dokončení „brewingu“, aby sa zabránilo uviaznutiu kapsuly v komore.
Tip 5
Po poslednej pripravenej káve prepláchnite kávovar dávkou vody bez vloženej kapsuly. Pomôže to udržať kávovar čistý.
Nádobu na použité kapsuly a odkvapkávaciu misku odporúčame vyprázdniť každý deň.
Udržiavajte kávovar v dobrom stave pravidelným čistením a odstránením vodného kameňa. Tento proces znižuje riziko poruchy stroja a zlepší kvalitu pripravovanej kávy.
Odporúčame použiť čistiacu sadu Caffenu®.